Storkök

Bar

Branscher

Köpvillkor

Priser

Samtliga priser på svenskarestauranggrossisten.se är angivna i Svenska kronor - exklusive moms och frakt, om inget annat anges.

Betalning

Vi erbjuder följande betalsätt

Faktura

Svenska Restauranggrossisten erbjuder fakturaköp via Svea Webpay.

För att kunna handla mot faktura måste du vara ett företag eller privatperson. Trossamfund, föreningar och organisationer som saknar juridisk person kan dessvärre inte utnyttja detta betalsätt.

Om ni tillhör någon av de grupper som inte kan handla mot faktura - men ändå vill nyttja detta betalsätt, måste någon i er organisation registrera sig och beställa som privatperson - och ange sitt personnummer i samband med att beställningen ska slutföras.

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Svenska Restauranggrossisten överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Om betalning inte är fullgjord senast på fakturans förfallodag debiteras förseningsersättning (näringsidkare) samt kostnader för betalningspåminnelse och inkasso enligt lag. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad.

Vid fakturabetalning tillkommer 29 kr i faktureringsavgift.

Betal-/Kontokort

Vi accepterar följande konto-/kreditkort: Visa och Mastercard.

Vi erbjuder kontokortsbetalning tryggt och säkert via internet, direkt vid försäljning. Din kontokortsbetalning förmedlas av CertiTrade med säker kryptering enligt strikt banknorm och kan ej läsas av annan än din bank.

Vid kontokortsköp tillkommer inga extra kostnader.

Bankgiro

Förskottsbetalning via bankgiro är i första hand till för dig som inte vill eller kan betala via faktura eller kontokort.

När du väljer detta betalningsalternativ betalar du in beloppet för din beställning till vårt bankgiro. När vi har emottagit och registrerat din betalning levererar vi dina varor. Observera att det kan ta 2-3 bankdagar innan din betalning är oss tillhanda.

När du lägger din beställning får du våra kontouppgifter på webbsidan samt via e-post. Om du av någon anledning tappat bort dessa uppgifter, publicerar vi dem även här:

Kontoinnehavare: Kvick Business
Bankgironummer: 338-6398
Meddelande: SRG #{Ditt order-id}
Belopp: Summan av det du beställt inkl. frakt och moms.

Fraktkostnad

Vi debiterar frakt enligt postens prislista för företagspaket.

För mer information, och en aktuella fraktpriser se vår sida för Frakt & Leveranstider

Leverans

Förnärvarande levererar Svenska Restauranggrossisten endast till kunder inom Sverige.

Lagerförda varor levereras i regel inom 2-3 arbetsdagar.

Vi använder oss av Posten för att leverera beställningar till kund.

För leveranser till företagsadresser använder vi oss av Posten Företagspaket.

För leveranser till privatadresser använder vi oss av Posten MyPack.

Leverans sker huvudsakligen från vårt lager i Göteborg, eller direkt från våra leverantörer. Det innebär att paketen dina varor fraktas i kan ha olika avsändare.

Returer & RekLaMAtioner

FÖRETAG

Leveranskontroll

Kontrollera att antal kolli på ordern stämmer överens med fraktsedeln. Om inte antal kolli stämmer måste detta anmälas till chauffören. Vid avvikelser måste detta meddelas inom 7 dagar från mottagandet för att anmärkningen skall vara giltig.

Transportskador

Transportskada skall anmälas direkt till speditören (helst till chauffören direkt) samt meddelas Svenska Restauranggrossisten omgående.

Reklamationer på varor

Skada som upptäcks vid uppackning måste anmälas till Svenska Restauranggrossisten senast 7 dagar efter mottagandet av godset för att protesten skall vara giltig.

Övriga reklamationer måste anmälas till Svenska Restauranggrossisten för att bedöma om reklamationen är giltig.

Kontakta ALLTID Svenska Restauranggrossisten innan retur av defekta varor.

Retur

Kontakta ALLTID Svenska Restauranggrossisten innan eventuell retur.

Bruten förpackning kan inte returneras.

Vid felbeställning krediteras endast 80% av summan och kunden får själv ordna returfrakt och stå för kostnaderna, gäller senast en månad från fakturadatum.

Returrätten gäller inte möbelsortimentet.

PRIVATPERSONER

Svenska Restauranggrossisten följer Distians- och Hemförsäljningslagen. Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning.

Reklamationer

Eventuell reklamation måste göras senast 7 dagar efter att försändelsen mottagits.

För att reklamera en vara kontakta alltid Svenska Restauranggrossisten först för att erhålla korrekta returuppgifter.

Ångerrätt

För att utnyttja din ångerrätt kontakta alltid Svenska Restauranggrossisten först för att erhålla korrekta returuppgifter.

Vid retur av felfri vara ersätts endast för produktens kostnad. Den initiala fraktkostnaden samt returfrakt betalas av kunden.

Vid eventuell tvist

Svenska Restauranggrossisten följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid en eventuell tvist.

Sekretess & personuppgifter

Enligt lag måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig, så som namn, adress, e-postadress, telefonnummer. Detta samtycke ger du vid ditt köp. Alla uppgifter som lämnas till oss eller som vi får del av när du besöker vår sajt kommer att behandlas av Svenska Restauranggrossisten i egenskap av personuppgiftsansvarig.

Informationen kommer att användas i syftet att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig, uppmärksamma dig på erbjudanden inom dina personliga intresseområden samt övrigt i marknadsföringssyfte. Svenska Restauranggrossisten kommer aldrig att låta en tredje part använda dina personuppgifter i marknadsföringssyfte om du inte själv godkänner detta.

Du har rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna ska rättas eller raderas.

Övrigt

Vi reserverar oss för eventuella skrivfel på webbsidan och i trycksaker.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra priser och/eller villkor.

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.



Svenska Restauranggrossisten vänder sig i första hand mot företag. Samtliga priser visas exklusive moms om inget annat anges.